Harmony Laws

In de wereld waarin we leven, hebben we te maken met Natuur Wetten. Hier zijn we allemaal aan gebonden. Er is niet één mens die onder deze Wetten uit kan komen. Het maakt niet uit of je er wel of niet 'in geloofd' of dat je van mening bent dat deze Wetten niet bestaan. Ze zijn altijd van toepassing op ons. Dit hebben ze altijd al gedaan en zullen ze altijd blijven doen. Deze Wetten zijn universeel en eeuwig. Ieder kan deze Wetten voor zichzelf ontdekken, bevragen en uitvinden. Niet met denken, maar met voelen. Het is daarom het tegenovergestelde van een religie, mening of dogma. Een fundering waarop veilig gebouwd kan worden, vanuit de binnen wereld. Net zoals de wet van zwaartekracht, maakt het niet uit of je overtuigd bent dat je kan vliegen. Als je van een gebouw af springt, zul je altijd naar beneden vallen. Ook een kind van 3 die nog helemaal niet bewust is van zwaartekracht valt.

Omdat we in een emotionele 'dark age' zitten, weten we niet hoe we met emoties om moeten gaan en worden we geleerd dat voelen voor zwakkelingen is. Terwijl dit juist ons kompas is waarmee we waarheid van dogma kunnen onderscheiden. Wanneer dit kompas naar het onderbewuste is gestuurd vanwege de pijn die het met zich meedraagt wanneer we overtuigd zijn dat voelen voor zwakkelingen is, proberen we met ons hoofd uit te vogelen wat waar is en wat niet. Precies de plek waar manipulatie op de loer ligt. 

Ik kan hier wel uitleggen hoe de NatuurWetten werken, maar pas wanneer je zelf ontdekt hoe dit overeen komt met je bewustzijn door te voelen, kun je de inzichten inzetten. 

Deze NatuurWetten zoals ik ze omschrijf zijn in 200/300 na Christus opgeschreven door Hermes Trismegistus waarna er een hoop boeken zijn verbrand tijdens de middeleeuwen. Maar er zijn nog een hoop andere stromingen van over de hele wereld, zoals o.a. het boedisme, die allemaal op dezelfde principes terug komen. Door de komst van het internet is deze informatie zich weer meer aan het verspreiden zodat we weer meer grip op deze Wetten kunnen krijgen en in Harmonie met deze Wetten kunnen gaan leven.

Verschil tussen wet en Wet.

We zijn allemaal opgegroeid in een land met een afbakening waarin er bepaalde wetten zijn die de moraliteit van dat stuk land bewaken. Deze wetten zijn geschreven door mensen die aan de macht zijn. Wanneer zij iets immoreel vinden, zullen ze daar een wet voor schrijven. Deze wetten kunnen per minuut veranderen en zijn ook per land anders. Om te controleren of iedereen zich wel aan deze wetten houdt, is er politie die overal controleert. Wanneer iemand betrapt wordt op een overtreding van een wet, hebben we een rechter die deze straf bepaald. Om hier invloed op uit te oefenen kun je advocaten inhuren die geleerd hebben welke wetten er op dat moment van toepassing zijn en kunnen daarmee een spel spelen in het hof om de straf te verminderen.

 

De NatuurWetten daarin tegen zijn universeel en eeuwig. Ze zullen niet op een ander stukje land anders zijn en veranderen ook niet in tijd. Ze zijn altijd van toepassing. De moraliteit van deze Wetten zijn dan ook objectief. Deze Wetten noem ik Harmonie Wetten omdat ze de boel in harmonie houden. Door de Wet van oorzaak en gevolg, ook wel bekend als Karma, wordt de moraliteit van het geheel bestuurd. Hier is geen controle voor nodig, want het werkt helemaal op zichzelf.

 

Het grootste verschil zit hem in het besef dat alles met elkaar in verbinding staat en dat we een groot samenhangend geheel zijn. Wanneer één iemand iets immoreels doet heeft iedereen daar last van. Wat is dan objectief immoreel? – Stelen. – Iemands eigendommen stelen, iemands leven stelen of iemands vrijheid stelen.

 

Doordat er chaos ontstaat via de wet van oorzaak en gevolg wanneer iemand iets steelt, is chaos eigenlijk de rechter die ons weer terug naar harmonie brengt. We zijn nu ontzettend tegen de NatuurWetten in aan het gaan doordat merendeels van de mensen geloofd in de religie en theatervoorstelling genaamd “de Regering”. Daarom leven we in enorme chaos die steeds groter wordt. Totdat we de mentale oorzaak veranderen: het willen verschuiven van persoonlijke verantwoordelijkheid. Deze oorzaak is een loop; cognitieve dissonantie; twijfelen, het in de war zijn van wat nou eigenlijk moreel is omdat de wetten steeds veranderen, waardoor we verantwoordelijkheid verleggen, waardoor we een regering willen, waardoor we in de war zijn. etc. etc. etc.

Hermetische Principes.

 

De Wetten die hieronder staan komen voort uit Hermes Trismegistus. Hij heeft ze om voor het menselijke brein helder te krijgen hoe ze werken, opgeschreven in 7 Wetten. Het is eigenlijk allemaal één geheel en al deze Wetten werken nauw samen met elkaar. Voor meer informatie lees het boekje de Kybalion.

Mentalisme

Alles is mentaal. Een idee komt altijd eerst voordat het in de fysieke wereld gemanifesteerd wordt. Alles bestaat uit gedachtes en emoties. Gedachtes creëren de wereld. Wij worden bedacht door iets groters. Dit is wat sommige God noemen. Of de Bron. In Hindoeïsme is dat Brahma.

Omdat alles altijd vanuit een gedachte ontstaat, is dit ook de plek van de oorzaken. Alle fysieke uitwerkingen die we zien in de wereld hebben een mentale oorzaak.

 

Bepaald gedrag, dat ziektes kan veroorzaken, komen voort uit mentale oorzaken zoals trauma's en pijn in het verleden dat we proberen te ontwijken. Omdat we een bewustzijn en een onderbewustzijn hebben, kunnen we niet altijd helder begrijpen waar sommige oorzaken zitten. Dit is waar schaduwwerk zijn doel dient.

Vibratie

Alles vibreert. Elke atoom vibreert, niks staat stil. Alles is altijd in beweging. Elke gedachte en emotie heeft een frequentie. Een frequentie is een golf met een bepaalde golflengte. Hoe hoger de frequentie, hoe korter de golflengte, hoe hoger de amplitude. In een golf zit data, denk aan radio of internet. Zo zit er in een emotie-golf ook data.

 

Hoe lager de frequentie hoe harder de energie/ het materiaal. Hoe hoger de frequentie, hoe zachter het materiaal. Een materiaal veranderd bij een bepaalde frequentie opgegeven moment in iets vloeibaars en daarna in gas. Daarna zijn het frequenties die wij met ons blote oog niet kunnen zien, omdat wij mensen maar 0,05% van alle frequenties kunnen waarnemen. Helderziende kunnen echter meer waarnemen. Daarom zien zij ook aura's en geesten. Dit zijn gedachte klusters met een bepaalde frequentie.

In de spirituele wereld hoor je mensen vaak zeggen: verhoog je frequentie. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dit kun je bijv. doen d.m.v. schaduw integratie werk. 

Dit is ook wat alchemie is. Lagere frequenties veranderen in hoge frequenties. Het spirituele Goud.

Correspondentie

Zo boven zo beneden, zo beneden zo boven, zo binnen zo buiten, zo buiten zo binnen. De wereld is een groot Droste effect. Spiegels tegenover elkaar. Omdat we allemaal uit dezelfde bron komen zijn we allemaal reflecties van elkaar. Daarom is het universum oneindig en kun je oneindig in of uitzoomen. Wanneer we met een telescoop het universum in kijken zien we dezelfde patronen als wanneer we met een microscoop naar kleine dingen kijken.

 

Wanneer jij je aan iemand irriteert of iemand ophemelt, reflecteert dit iets binnen in jou. Maar als je iets afkeurt, verstopt dit zich in je onderbewuste. Alles wat we afkeuren gaat naar het onderbewuste. We kunnen deze wet gebruiken als tool voor schaduw werk. Om dat wat in het onderbewuste zit bewust te maken.

Polariteit

Alles heeft twee polen. Bloedheet en IJskoud. Licht en donker. Liefde en angst. Kletsnat en kurkdroog.

Maar stiekem is het een illusie, want eigenlijk is het gewoon één ding met een bepaalde gradatie van iets. Bijv kletsnat is een heleboel water en kurkdroog is de afwezigheid van water. Licht en de afwezigheid van licht; donker. Liefde en de afwezigheid van liefde; angst.

 

De kunst van het leven is om in het midden te blijven ipv jezelf te polariseren in ideeën of gedrag.

 

Ritme

Nu komt tijd bij de som. Samen met de wet van polariteit krijgen we melodie; ups en downs. Dag en nacht, seizoenen. De kern van de vibratie-golf, de golflengte. De rondjes die het zonnestel draait om de zon; Astronomie.

 

 

Oorzaak en gevolg

Alle oorzaken hebben gevolgen, alle gevolgen hebben oorzaken.

Oorzaken zijn mentaal, gevolgen zijn fysiek. Dit is uiteraard ook

andersom zo, maar wanneer we iets fysieks willen oplossen is de

wortel van het probleem altijd mentaal. (mentalisme) Dit principe zorgt

voor karma. Wat we oogsten is wat we zaaien. Samen, met z'n allen.

Alles heeft een rimpel effect.

 

Gender.

Alles is mannelijk en vrouwelijk, ze zijn beide evenveel waard maar hebben andere eigenschappen. Het mannelijke penetreert en het vrouwelijke absorbeert. Ieder persoon heeft zowel vrouwelijk als mannelijk in zich, het is maar net wat zich meer ontwikkelt heeft wat dominant aanwezig is. Dit zit ook gekoppeld aan ons linker en rechter hersenhelft. Links is mannelijk: logisch nadenken, structuur en bescherming. Rechts is vrouwelijk: Intuïtief, creatief en verzorgend. Wanneer we beide hersenhelften ontwikkelen krijgen we een samensmelting die een holistisch overzicht van wat er in de wereld/in jezelf/ in het universum afspeelt. In vele mysterie tradities komt het neer op de relatie tussen je innerlijke vader, moeder en kind in harmonie te brengen. Het kind staat symbool voor actie; de R complex, het hersensdeel dat gekoppeld zit aan ons zenuwstelsel. Wanneer beide hersenhelften ontwikkeld zijn, wordt het innerlijke kind het Heilige kind omdat het veilig kan spelen en ontdekken. Dit wordt ook wel het christus bewustzijn genoemd.

 

Dit is ook waar mijn visioen over gaat die ik zag op het begin van mijn spirituele reis.

 
 
 
 
 
 
 
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Follow me on social networks

Truth can never be destroyed

© 2019 by Mapye